ULTIMA ORDONANȚĂ MILITARĂ, ÎN STARE DE URGENȚĂ

Ministerul de Interne a emis aseara o noua ordonanta militara, cu doar 4 zile inainte de iesirea din starea de urgenta si odata cu aceasta intituirea in Romania a starii de alerta. Prin ordonanta nr. 11 a fost ridicata carantina in orasul Țăndărei, masura ce a fost instituita pe 4 aprilie, dupa ce aici s-a inregistrat o avalansa de imbolnaviri in randul localnicilor.

In cadrul aceluiasi document zborurile spre și dinspre Spania rămân suspendate până pe 14 mai, inclusiv.

Un alt punct se refera la exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare, în funcție de simptome, pentru personalul navigant, fluvial și maritim care vine din țări din zone roșii sau galbene.

La finalul declaratiei, ministrul Marcel Vela  a tinut sa le multumesca tuturor romanilor pentru efortul pe care l-au facut in ultimele doua luni, spunand ca fiecare dintre noi a fost un erou.

Tot ieri, Guvernul a aprobat proiectul in care a detaliat masurile care urmeaza sa intre in vigoare dupa 15 mai, cand expira starea de urgenta in Romania.

Prin instituirea stării de alertă, autoritățile pot menține, legal, unele dintre restricțiile care sunt în vigoare și acum, cum ar fi: cele de circulație, închiderea restaurantelor sau a mall-urilor sau obligativitatea purtării măștii începând cu 15 mai. Proiectul trebuie adoptat si de Parlament si a fost inaintat de Guvern spre adoptare in regim de urgenta.

Related posts