MĂSURI SPECIALE ÎN ȘCOLI

Peste 300 de mii de elevi, dar şi mii de profesori ori angajaţi din învăţământ se vor întoarce, intre 2 si 12 iunie, la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale. In acest sens, autoritatile din invatamant si sanatate au stabilit masuri speciale, astfel incat riscul de raspandire a coronavirusului sa fie diminuat.

Inca de la intrarea în școli, personalului și elevilor le va fi măsurată temperatura, iar în cazul în care se va constata că starea de sănătate este precară nu li se va permite accesul în unitatea de învățământ.

La intrarea în şcoli vor fi amplasate materialele şi echipamentele de protecţie. Mai exact, covoare dezinfectante pe care vor păşi, o mască de protecţie şi substanţe dezinfectante pentru mâini. Evident, fiecare scoală va fi obligată să aibă săpun, prosoape de hârtie şi dozatoare cu dezinfectant. De asemenea, elevii vor fi însoțiți de profesori până în sala de clasă. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata activităților, iar la plecare elevii vor primi o mască nouă.

În sălile de clasă, activitățile se vor desfășura cu cel mult 10 elevi, situați la circa 2 metri distanță unul de altul.

Cursurile nu vor dura mai mult de 3 ore pentru elevii de liceu şi nu mai mult de 2 ore pentru elevii de clasa a 8-a. Pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic.

Scolile care funcţionează în două schimburi sunt obligate să aibă un interval de două ore pauză pentru dezinfectarea totală şi aerisirea încăperilor.

Participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora -persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Cei care aleg însă să stea acasă, vor beneficia de pregătire alternativă online.

Cu 24 de ore înainte de începerea pregătirii, direcţiile de sănătate publică şi primăriile vor trimite inspectoratelor şcolare informaţii despre elevii şi profesorii care locuiesc cu suspecţi de COVID, sau care se afla în izolare ori carantina. Aceştia nu vor fi lăsaţi în şcoală.

Potrivit evidentelor, în această vară,  180.000 de elevi de clasa a 8-a  ar trebuie sa sustina Evaluarea Naţională si 150.000 de  adolescenti din clasele a 12-a si a 13-a  ar urma sa dea  examenul de Bacalaureat.

Related posts