MAI PUȚINI ÎN IZOLARE

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 528 de persoane. Pentru alte 650 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 138 de jandarmi buzoieni și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au executat misiuni atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât  și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice. În urma misiunilor executate, au  fost aplicate 21 de amenzi, în valoare totală de 27.000 lei pentru încălcarea Ordonanțelor Militare, precum și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

Totodată, polițiștii buzoieni împreună cu polițiștii locali au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 659 de persoane și nu au fost constatate abateri. Au fost aplicate 283 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 580.000 de lei.

În ultima zi, în judeţul Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 254 de polițiști, 138 de jandarmi, 132 de polițiști locali și 56 de militari ai Ministerului Apărării Naționale.

Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 914 au fost declarate vindecate și externate.

Related posts