HAOS LA TESTAREA ELEVILOR

Cabinetele şcolare nu vor mai face teste pentru reluarea cursurilor în a opta zi de la confirmarea unui caz pozitiv de COVID într-o clasă. Decizia aparține Ministerul Sănătăţii care  precizează că testarea elevilor care vor să revină la şcoală nu mai intră în sarcina cabinetelor şcolare, ci se va face pe cheltuiala părinților. Prin urmare, părinții își vor testa copiii care vor să revină la şcoală în a opta zi în alte locuri decât la cabinetele şcolare. În caz contrar, elevii vor reveni la şcoală după 14 zile. Liderii din învățămînt critică decizia luată de Minsiterul Sănătății în pivința testării elevilor!

Același ordin al Ministerului Sănătății mai precizează că în școli vor fi testaţi doar elevii simptomatici, iar cadrele didactice şi nedidactice nu vor mai beneficia de testări. Liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar din Buzău, atrage atenția că, în plin val 4 al pandemiei, majoritatea cabinetelor școlare sunt supraaglomerate, iar personalul, insuficient numeric.

Ieri, la nivelul întregii țări, aproape 13.000 de elevi şi preşcolari şi circa 4.400 de angajaţi din învăţământ erau infectaţi cu virsul SARS-CoV-2.

Related posts