LABORATORUL REAL TIME – PCR, FUNCȚIONAL DIN MAI

Testările pentru depistarea noului coronavirus ar putea fi realizate la Buzău, de luna viitoare. Cel puțin așa speră conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, instituție care are în adminisrare, încă de luna trecută, un aparat Real Time PCR, pentru depistarea infecției cu noul Coronavirus. Pregătirile pentru punerea în funcțiune a laboratorului în care va funcționa noul aparat sunt pe ultima sută de metri.

Prin dispozitivul PCR se poate detecta orice tip de bacterie, parazit sau virus aflat în organismul uman, prin analiza ADN-ului.  Personalul care va deservi laboratorul Real Time – PCR de la Direcția de Sănătate Publică Buzău se află deja la cursuri de specializare. În această săptămână, sunt asteptate să ajungă la Buzău ultimele componente ale aparatului.

Termenul avansat pentru activarea aparatului Real Time PCR de la Buzău este începutul lunii mai. Până atunci, toate probele prelevate pacienților suspecți devirsul COVID-19 vor fi trimise spre analiză la Institutul „Matei Balș” din București.

Related posts