AU FOST MONTATE PRIMELE LAVOARE

Primele lavoare stradale, montate la Buzău cu scopul reducerii riscului de infectare cu coronavirus a populaţiei, au fost amplasate în zona Pieței Centrale.

Chiuvetele din plastic au la bază un rezervor de 24 de litri, care au și un rol de susţinere, şi sunt acţionate prin compresia cu piciorul a unui buton. Astfel nu există niciun contact al mâinilor cu lavoarele. De asemenea, pentru săpunul lichid, se apasă cu cotul sau exteriorul mâinii.

În municipiul Buzău vor fi amplasate lavoare mobile în principalele puncte cu trafic pietonal intens. Chiuvetele stradale vor ajunge în Gara CFR, autogări, în pieţele agro-alimentare, în parcuri, staţii de autobuz şi în vecinătatea unor centre comerciale. Buzoienii sunt încă temători în folosirea dispozitivelor apărute pe străzi.

Costul unui lavoar mobil se ridică la 600 de lei, cu montaj cu tot, cheltuielile fiind suportate din bugetul local. Nu toți buzoienii, însă,  sunt de acord cu montarea acestor dispozitive în oraș.  Municipalitatea buzoiană a comandat deja 50 de lavoare unui retailer din bricolaj şi urmează să cumpere alte 50 de bucăţi. Pentru evacuarea apei uzate, dispozitivele au la bază un bidon, acolo unde nu pot fi racordate la rețeaua de canalizare a orașului.

Related posts

Leave a Comment