AMENZI URIAȘE

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 519  de persoane. Pentru alte 367 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 123 de jandarmi s-au asigurat că buzoienii au înțeles pericolul la care se expun și respectă măsurile impuse de starea de urgență. În urma activităților desfășurate, au fost legitimate 50 de persoane care erau prezente în spațiul public, fiind aplicate 22 de amenzi, în valoare totală de peste 52.000 lei, pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare. De asemenea, jandarmii au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.

Totodată, pilițiștii buzoieni împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 457 de persoane și a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea regimului izolării la domiciliu, în valoare de 5.000 de lei, iar persoana în cauză a fost introdusă în carantină. Au mai fost aplicate 273 de amenzi privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 500.000 de lei.

În ultima zi, în judeţul Buzău  au fost angrenaţi în activităţi specifice 361 de polițiști, 123 de jandarmi, 141 de polițiști locali și 56 de militari ai Ministerului Apărării Naționale.

Până astăzi, 15 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.216 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.217 au fost declarate vindecate și externate.

Related posts