AFECTAȚI DE SECETĂ

Un rău nu vine niciodată singur! Afectați, ca și alți lucrători din economie, de criza provocată de pandemia de coronavirus, fermierii din județul Buzău se confruntă cu o altă mare problemă: seceta din sol, accentuată de lipsa precipitațiilor. Este și motivul pentru care Direcția Agricolă Buzău i-a înștiințat pe agricultorii  afectați de secetă că pot depune cereri la primăria pe a cărei rază teritorială se află terenul, în format fizic sau prin mijloce electronice, pentru a cere un ajutor de la stat. Fermierii trebuie să menționeze suprafețele agricole deținute, dar și suprafețele afectate de secetă.

Reprezentanții Direcției Agricole Buzău precizează că unii fermieri au depus deja astfel de înştiinţări la primării, semn că se confruntă cu o secetă profundă. Culturile de cereale sunt cele mai afectate de secetă, în contextul în care în această iarnă ninsorile au lipsit.

Specialiștii din agricultură au însă vești și mai rele. Ei afirmă că producția de grâu va fi grav afectată dacă nici în următoarele două săptămâni nu vor fi ploi.

În aceste zile, reprezentanții Direcţiei Agricole Buzău verifică starea culturilor afectate de secetă. Ei recomandă fermierilor care nu au aplicat tratamente să evite tratarea în timpul perioadelor de secetă severă pentru reducerea stresului adăugat culturii.

Related posts