A pus bazele unui club sportiv cu mult timp în urmă, pornind de la pasiunea celor trei fii, iar acum aceștia au ajuns să îndrume, la rândul lor pașii unor prichindei spre dansul sportiv. Sunt războinici, după ce o țară întreagă i-a susținut în cele mai grele probe ale emisiunii Exatlon, dar s-au întors tot la marea lor dragoste, dansul. Care este istoria clubului, cum s-a desfășurat cel mai recent eveniment care a combinat dansul, activitatea socială și probele sportive, care este cel mai de preț lucru pe care l-au învățat copii din rezultatele antrenorilor și cine poate merge la cursurile lor aflați dintr-un interviu acordat în exclusivitate Scurt pe 2.
Leonard Bunilă: Care este istoria clubului?
Ștefan Nedelcu: Ca orice părinte am vrut ca și copiii noștri să facă un sport și având 3 băieți ne-am orientat spre dansul sportiv considerându-l un sport complex. Se întâmpla în anul 2002. Așa ne-a venit ideea înființării Clubului de dans sportiv. Am trecut prin mai multe schimbări de nume, iar acum clubul se numește Dance-Cool.
L.B.: Recent ați avut un eveniment de dans, combinat cu o activitate socială. De la ce a plecat ideea combinării celor două activități?
Ș.N.: Din anul 2004 am organizat, concursuri zonale, naționale și spectacole. Anul acesta la sfârșitul lunii iulie, la Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău, am organizat un spectacol de dans sportiv, dans popular și dans modern cu copiii din cadrul clubului. I-am rugat pe cei mici să aducă de acasă cărți pe care să le doneze pentru copiii care nu au avut aceleași posibilități ca ei și ne bucurăm că toți au fost receptivi la ideea noastră.
L.B.: Știm că la final de competiție ați avut și două trasee Exatlon, cum a fost atmosfera?
Ș.N.: Având din familie 2 participanți la emisiunea concurs Exatlon, la sfârșitul spectacolului Alex și Gabi au pregătit 2 trasee specifice. Copiii au fost foarte fericiți că au fost îndrumați de foști concurenți Exatlon care au avut plăcerea să fie alături de ei.
L.B.: Cum este pentru copiii să lucreze alături de cei doi războinici pe care i-au susținut din fața televizoarelor?
Ș.N.: Cred că pentru ei este important, mai ales că cei doi războinici, Alex și Gabi, dar și Dragoș au trecut prin aceleași experiențe ca și ei, antrenamente zilnice, cantonamente, deprinderea de noi pași. Copii au învățat de la antrenorii-războinici să nu se lase niciodată bătuți, sunt momente în care succesul este chiar după colț.
L.B.: Ce tip de dansuri abordați și de la ce vârstă?
Ș.N.: . Avem la dansuri copiii de la 5 la 17 ani. În principal facem dans sportiv cu toate clasele sale, dar ne mândrim și cu ore de dans popular și dans sportiv. Ne dorim ca cei mici să vină, în primul rând, de plăcere la noi, orele de dans să fie cele mai așteptate momente ale zilei.