SALĂ POLIVALENTĂ NOUĂ, LA BUZĂU

În viitorul apropiat, orașul Buzău va avea una dintre cele mai moderne săli de sport din țară. Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru construirea în Buzău a unul complex multifunțional de sport.

Compania Naţională de Investiţii și-a dat acordul pentru a finanţa ridicarea noii săli polivalente. Proiectul a fost aprobat cu majoritatea voturilor, aleşii din opoziţie ţinând să accentueze faptul că investiţia se realizează din fonduri guvernamentale. Noul complex se va ridica în locul ştrandului din Parcul Tineretului.

În complexul sportiv desfăşurat pe o suprafaţă de aproape 24.000 de metri pătrați vor fi disponibile terenuri de handbal, baschet, futsal, tenis de câmp, volei și gimnastică. Edilul Constantin Toma spune că sala va putea găzdui și evenimente culturale.

Studiul de fezabilitate prevede dezafectarea strandului din Parcul Tineretului, pentru a permite construcţia sălii în zonă. Valoarea proiectului a fost estimată la aproape 84 de milioane de lei iar durata de realizare este de doi ani.

Related posts