Ioana Mihalașcu, organizatoarea unei noi ediții de marcă a festivalului buzoian dedicat în memoria Mihaelei Runceanu, vine cu detalii despre surprizele acestui an: ” Pentru prima dată concursul internațional se va desfășura cu bandul lui Dan Dimitriu”

juriu4Festivalul internațional de muzică ușoară pentru copii și tineret “ Mihaela Runceanu – Pentru voi, muguri noi” se va desfășura în acest an sub egida Centenarului Marii Unirii, având genericul “ Aici este țara mea și neamul meu Românesc “. Festivalul este înscris de Ministerul Educației Naționale în calendarul activităților naționale ( regionale și interregionale ) și se va desfășura cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Consiliului Județean Buzău, Centrului Județean de Cultură și Artă, a Primăriei Municipiului Buzău și a Centrului Cultural “Al. Marghiloman ”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, având parteneri  Liceul de Artă “ Margareta Sterian ”, Liceul Pedagogic “ Spiru Haret ” și a Grădiniței cu Program Prelungit nr.4 din Buzău. Detalii despre toate noutățile acestei ediții le aflăm chiar de la organizatoarea competiției aflată în căutarea de talente musicale, profesoara Ioana Mihalașcu.

juriu2Silvia BUNICĂ: O nouă ediție a legendarului concurs în memoria talentatei artiste buzoiene, Mihaela Runceanu, care sunt zilele în care vor urca pe scenă concurenții și unde va avea loc desfășurarea de forțe?

 Ioana MIHALAȘCU: Suntem bucuroși să anunțăm că am ajuns la ediția a VII-a și ne vom desfășura activitatea artistică între 18- 20 iunie, pe următorul program: luni, 18 iunie, începând cu ora 11.00 va fi concursul de interpretare, marți, 19 iunie, începând cu ora 14.00 va fi a doua parte a concursului de interpretare, iar miecuri, 20 iunie va avea loc Gala Laureaților și recitalurile invitaților din festival.

juroi4S.B.: Ce recitaluri extraordinare vor fi susținute pe scenă marelui concurs național de descoperire de talente?

I.M.: Vor urca pe scenă artiști celebrii precum Luminița Anghel, Alin Ghiorghișan, Gabriela Cristea, Diana Mihalașcu, Barariu Codruța, Ines Garcia, Andra Mihalașcu, Alessia Drăgoiu și mulți alții care vor fi în recital.  Pentru prima dată, acest festival al tinereții se va desfășura cu interpretare live a melodiilor din concurs de către tineri peste 15 ani cu band-ul lui Dan Dimitriu și sperăm să mergem și la edițiile următoare în aceeași formula, lucru realizat cu sprijinul deosebit al Centrului Cultural “ Al.Marghiloman”, în persoana doamnei Elena Isbășoiu și a colaboratorilor săi, cărora le mulțumesc mult.

juriuS.B.:. Cine va face parte anul acesta din juriu?

I.M.: Juriul ese format din personalități marcante ale artei musicale, radio, culturii românești în general. Și menționez aici pe Dan Dimitriu, Titus Andrei, Luminița Anghel, Nuno Gigueira, Carmen Aldea Vlad, Alina Cimpoieru, Xenti Runceanu, Sandu Costel.

S.B.:. Câți concurenți sunt până acum înscriși și din ce localități ?

I.M.: S-au finalizat înscrierile pentru festival după o etapă dură și lungă de preselecții în perioada 15 aprilie- 30 mai, 31 mai- 2 iunie. Au fost înscriși 132 de copii și au promovat 101. Din țară avem aproape toate județele centrale și de est prezente, iar din străinătate avem câte 1 sau 2 participanți din Spania, Italia, Portugalia, Republica Moldova, Rusia, fără să mai ținem cont de copiii născuți în alte țări și veniți în România cu prilejul acestui concurs. Deci, avem competiție internațională acerbă!

S.B.: Ce surprize speciale din partea organizatorilor au fost pregătite, dați-ne câteva detalii din culisele showului.

I.M.: Vor fi o sumedenie de surprize, atât pentru copii cât și pentru adulți. În seara de karaoke, de marți concursurile ce vor avea loc vor fi dirijate și jurizate de copiii participanți în festival, iar părinții, profresorii și chiar membrii de juriu vor fi concurenți, interpreți de muzică, poezie, dans, momente umoristice. Vom avea și trofeul serii, “Cea mai mare varză”, însoțită de medalie, diplome și chiar ustensilele de bucătărie. Vor mai fi și alte surprize, la momentul potrivit le veți vedea și auzi!

Related posts

Leave a Comment