De la 1 ianuarie, Ovidiu Ionescu este jucătorul clubului SCM Gloria Buzău „Oferta lor a fost de nerefuzat. Mă bucur mult că fac parte din acest proiect”

ovidiu ionescu 1Tenismenul Ovidiu Ionescu, cel mai bun sportiv buzoian al ultimilor ani, a semnat un contract și a devenit jucătorul SCM Gloria, noul club al orașului Buzău. Durata înţelegerii este de un an, cu posibilitate de prelungire. Sportivul va evolua cu dublă legitimare, deoarece este sub contract şi cu un club din Bundesliga. Într-un interviu acordat în exclusivitate săptămânalului “Scurt pe 2, Ovidiu Ionescu, singurul sportiv buzoian prezent la Olimpiada de la Rio, argumentează decizia de a părăsi CSM Buzău și de a evolua din acest an sub culorile clubului Primăriei, anunță staff-ul cu care va colabora la Gloria, dar dezvăluie și ce își dorește pe plan sportiv de la noul an.

 

Reporter: Ovidiu, cum a fost anul 2017 pentru tine din punct de vedere sportiv?

Ovidiu Ionescu: Anul 2017 a fost un an foarte bun. Mi-am apărat titlul de campion național, la individual si dublu masculin. Am reușit calificarea în prima divizie la Campionatul European de echipe, iar la Campionatul Mondial individual am ajuns în primii 32, reușind să obțin o victorie importantă împotriva campionului european.

 

Rep.: Cum îți merge la echipa de club din Germania?

Ovidiu Ionescu: Cu echipa de club am reușit sa obținem până la ora actuală rezultate foarte bune. După zece etape disputate, suntem pe locul 3, fiind surpriza placută de până acum a acestui sezon.

De asemenea, am cel mai bun bilanț în acest moment – 11 victorii și 3 înfrângeri. Este un sentiment minunat, avand în vedere forța jucătorilor din Campionatul Germaniei.

Chiar de curând, în noiembrie, am avut onoarea sa particip la primul meci oficial de Bundesliga disputat pe tărâm american – la Washington. Meciul s-a disputat între echipa mea de club, Post SV Mühlhausen, și ASV Grünwettersbach.

 

Rep.: De la 1 ianuarie, concurezi sub culorile noului club al Primăriei, SCM Gloria. De ce ai ales să pleci de la CSM Buzău?

Ovidiu Ionescu: SCM Gloria mi-a prezentat un program bine pus la punct, cu care m-am identificat și care sper că va da roadele așteptate.

 

Rep.: Într-un interviu acordat recent televiziunii TVSudEst, domnul Cristinel Romanescu, președintele FRTM, s-a arătat dezamăgit de activitatea secției de tenis de masă a CSM Buzău în ultimii ani. Acest aspect relatat de șeful FRTM are legătură cu plecarea ta?

Ovidiu Ionescu: Cele relatate de domnul Romanescu nu au legatura cu plecarea mea de la CSM Buzău.

 

Rep.: Cu ce staff tehnic vei lucra la noul tău club?

Ovidiu Ionescu: Voi avea doi antrenori alături de mine: domnul George Ciubotaru și Iulian Soare. Alături de ei am petrecut mult timp în sala de sport, pe când eram mic copil, și am foarte multă încredere în părerile și sfaturile lor.

 

Rep.: Ce avantaje în plus îți oferă noul club sportiv al orașului Buzău?

Ovidiu Ionescu: SCM Gloria este un club nou, la început de drum, care are aspirații mari. Oferta lor a fost de nerefuzat. Mă bucur mult că fac parte din acest proiect și că voi lucra, în continuare, cu oameni care au încredere în mine și mă susțin în cariera mea sportivă.

 

Rep.: Pentru viitorul apropiat, ce urmează pentru tine în agenda competiţională?

Ovidiu Ionescu: Săptămâna viitoare se reia Campionatul Germaniei, unde sper ca, la finalul sezonului, să reușim o clasare între primele 6 echipe. În primele luni ale anului voi avea doar două concursuri internaționale, unde îmi doresc să pot obține victorii importante, care să ducă la o clasare mondială și mai bună.

 

Rep.: Ce obiective majore ți-ai propus pentru anul 2018?

Ovidiu Ionescu: În primul rând îmi doresc să îmi apăr titlurile obținute anul trecut la campionatul național. Un alt obiectiv major este obținerea unei medalii la Campionatele Europene, în proba individuală sau de dublu-mixt. Cred în șansa mea și muncesc zilnic să obțin aceste rezultate.

 

Interviu realizat de Leonard Bunilă

Related posts

Leave a Comment