Sărbătorile de Iarnă vor fi marcate de către Imperial Dance School printr-un eveniment devenit deja tradițional, un amplu spectacol de Crăciun la care vor urca pe scenă toti dansatorii, de la cei mici până la campionii clubului care au luat medalii la concursurile internaționale. Care sunt principalele repere ale acestui eveniment, aflam în premieră de la Mihaela Ion, reprezentanta Imperial Dance School.
Alina Răducan: Cum a pornit povestea Imperial Dance School? Cum a aceasta evoluat în timp?
Mihaela Ion: Povestea Imperial Buzău a început frumos, ca orice poveste în care, de-a lungul timpului s-au împletit și se împletesc multe destine, cum altfel decât în pași de dans. A început în anul 2002 sub numele de Alegretto și a continuat pe tot parcursul acestor ani, până în zilele noastre și sperăm noi mulți ani de acum încolo… din 2014 sub numele de Imperial Buzău.
Rep.: Pe 21 decembrie la Sala Mare a Consiliului Județean, Imperial Dance School Buzău, organizează unul dintre cele mai importante evenimente de profil. La a câta ediție este Spectacolul de Crăciun? Cu ce noutăți veniți anul acesta?
M.I.: Anul acesta suntem la cea de-a XV-a ediție a Spectacolului de Crăciun. Este momentul în care ne bucurăm și sărbătorim munca și rezultatele obținute de-a lungul întregului an de către noi toți – sportivii consacrați, copii debutanți, începători, părinți, antrenori și toți cei care ne-au fost alături în activitatea noastră.
Rep.: Care este agenda evenimentului? Cine va urca pe scenă și ce fel de numere de dans vor vedea spectatorii?
M.I.: Asta înseamnă că în fiecare an, de Crăciun evoluează în spectacol toți sportivii și copiii- membriI ai clubului Imperial Buzău, anul acesta plus un grup de copii de la Rușețu. Vom vedea dansând pe scena de spectacole a Consiliului Județean Buzău copii de la 3 ani până la 15 ani, cu dansuri și coregrafii special pregătite pentru acest eveniment și moment al anului.
Rep.: Cine poate veni la spectacol? Intrarea este liberă, sau pe bază de bilet/invitație?
M.I.: Intrarea este liberă și invităm la evenimentul nostru din 21 decembrie 2017, ora 13.00 pe toți iubitorii de frumos, eleganță, culoare și muzică bună. Sportivii noștri vă promit multă bună dispoziție și energie, cum altfel decât în pași de dans și poate vă vor îmbia să călcați pragul sălilor noaste de dans Imperial Buzău din Clădirea Contactoare, etajul 1 pentru mișcare și bună dispoziție.
Rep.: În ritmuri de dans, copiii de la Imperial Dance School încheie un an de muncă, evenimente și competiții. Care sunt rezultatele cu care vă mândriți anul acesta?
M.I.: Anul acesta am organizat prima ediție Cupa Buzău, competiție națională, care datorită implicării autorităților locale, oamenilor de afaceri locali și părinților de la grupa de performanță a clubului a avut ca rezultat o primă ediție de succes; competiții și evenimente locale cu preșcolarii din unitățile de profil, participarea cu un număr de 40 sportivi la ediția cu nr. XV Conil Fest – Palatul Copiilor București – în sprijinul copiilor cu dizabilități; prezența sportivilor noștri în 20 competiții naționale unde au fost prezenți în peste 100 finale ale competițiilor naționale cu 20 medalii de aur, 15 medalii de argint și 15 medalii bronz.
Rep.: Există și perechi care s-au remarcat în mod deosebit pe parcursul acestui an?
M.I.: S-a muncit mult și cu seriozitate pe tot parcursul anului, iar sportivii noștri au evoluat frumos și rapid, astfel încât , dacă perechile noastre din grupa actuală de performanță concurau la începutul anului la categorii de Debutanți, au promovat în prima parte a anului la categoria Precompetițional, apoi au urmat competițiile de Clasă Hobby, iar la final de an două perechi sunt deja în Clasă Valorică E, iar o mare parte din celelalte sunt la un pas de această clasă valorică din dansul sportiv.
Rep.: Care sunt beneficiile dansului sportiv?
M.I.: Despre dansul sportiv, pe scurt, este în primul rând un sport care îmbină foarte bine arta cu sportul. Modelează corpul, asigură o dezvoltare armonioasă și aduce multe beneficii pe termen lung celui care practică dansul, de la îmbunătățirea flexibilității, reducerea stresului, socializarea etc.