INCONȘTIENȚĂ CRASĂ

Numeroși șoferi au fost puși în pericol pe un drum din județul Buzău. Dintr-o inconștiență crasă, mai multe persoane, încă neidentificate, au dislocat roci de pe versanții din apropierea Drumului Național 10, iar stâncile au ajuns pe șosea. Acțiunile au fost observate inclusiv de către participanții la trafic, care au postat pe o rețea de socializare imagini cu acești indivizi. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău reamintesc faptul că zona este cunoscută ca fiind una cu risc ridicat de căderi de pietre masive. Aceștia condamnă gestul celor implicați…

Detalii

INVESTIȚII PENTRU SERVICII MAI BUNE

Compania de Apă Buzău continuă investițiile în municipiul Râmnicu Sărat. Mai multe lucrări, în urma cărora sunt extinse sau înlocuite mai multe rețele de apă, au demarat sau sunt în curs de derulare. De asemenea, se realizează și ample lucrări la stația de epurare. Primarul Râmnicului, Sorin Cîrjan, se declară mulțumit de complexitatea investițiilor derulate, în ultimii cinci ani, în municipiu, de Compania de Apă. Unii consilieri PNL reproșează, însă, calitatea serviciilor furnizate râmnicenilor, dar și faptul că după intervențiile realizate, carosabilul nu este adus la starea inițială. Reprezentanții Companiei…

Detalii

DEMERS GREOI

Problema cablurilor aeriene care au transformat orașul Buzău într-un veritabil păienjeniș, continuă să dea bătăi de cap administrației locale. Încă de acum 2 ani, Primăria Buzău a inițat un demers de mutare a cablurilor de pe stâlpi în subteran, pentru a evita anumite complicații, cum ar fi ruperea cablurilor în cazul furtunilor. În acest sens, Consiliului Local Municipal a aprobat un regulament privind introducerea cablurilor în subteran. De atunci, nu au mai fost însă făcuți pași concreți în acest demers. Demersul este greoi, pentru că totul ține de Autoritatea Națională…

Detalii

INVITAȚI LA TURURILE PIETONALE

Râmnicenii sunt invitați să redescopere orașul în cadrul tururilor pietonale organizate de Biblioteca Municipală ,,Corneliu Coposu”. Și tinerii sunt așteptați să participe la aceste plimbări, care le dau ocazia să-și cunoască urbea și să afle informații prețioase despre monumentele istorice, clădirile de patrimoniu din oraș, dar și despre personalitățile locale. ,,Tur pietonal cultural-istoric” este un proiect inspirat de la marile orașe ale țării și a fost pus în practică, în urmă cu doi ani, la sugestia bibliotecarei Adriana Plugaru. Istoricul Cristi Rusin, profesori, oameni de cultură, dar și colaboratori ai bibliotecii au participat…

Detalii