ȚARA ȘCOLILOR CU WC-URI ÎN FUNDUL CURȚII

La peste 17 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, încă mai sunt aproape 200 de școli cu toalete în curte. Asta înseamnă că mii de elevi din toată țara încă trebuie să meargă la grupuri sanitare în exteriorul clădirii în care învață, chiar și iarna. Situația nu este diferită nici în județul Buzău. Chiar dacă s-au mai produs unele schimbări în bine, cu aproape o săptămână înainte de debutul noului an școlar, încă mai sunt  școli care au toaletă în fundul curții.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău consideră că nu merită să faci o investiție însemnată în realizarea unor grupuri sanitare în incinta unităților unde sunt prea puțini elevi.

Responsabilii din învățământului buzoian au găsit unele soluții provizorii care ar putea fi puse în aplicare și pe durata anului școlar 2024-2025.

Astfel de probleme vor exista mai ales în acele comune în care banii de la buget se împart pe salarii și nu mai există fonduri pentru a construi grupuri sanitare decente, pentru a face lucrări de reparații sau, măcar, pentru a înlocui consumabilele în școli.

Related posts