MICROBUZELE ȘCOLARE ELECTRICE… O NECUNOSCUTĂ

Achiziționarea a peste 60 de microbuze școlare electrice pentru unitățile de învățământ din județul Buzău este încă o necunoscută. La un an de la semnarea contractelor de finanțare prin Planul Național de Reformă și Reziliență, investiția se află tot în fază de licitație.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, afirmă că nu știe numărul de firme înscrise în acest proiect, de unde sunt acestea și dacă licitația durează atât de mult timp din cauza vreunei contestații.

Neagu precizează că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Buzău, nu are voie să intervină în licitații. Neagu a atras atenția că ,,facerea de bine” costă Consiliul Județean aproape 2 milioane de euro…

Subiectul microbuzelor electrice a fost adus în discuție, cu ceva timp în urmă, de către primarul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, la o întâlnire organizată de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău pe tema siguranței transportului școlar. Acesta  și-a exprimat îngrijorarea privind starea tot mai precară a microbuzelor școlare și a cerut lămuriri privind stadiul proiectului de achiziție a vehiculelor nepoluante.

Related posts