LA UN PAS DE DESFIINȚARE

Educația în mediul rural a traversat o serie de transformări profunde, odată cu progresul tehnologic și cu eforturile guvernelor și organizațiilor non-guvernamentale de a reduce decalajele dintre rural și urban. Dacă în trecut, școlile din sate erau adesea slab dotate și cu un personal insuficient pregătit, astăzi situația începe să se schimbe. Și totuși provocările și problemele persistă. Spre exemplu, în Buzău, județul premierului României, în mediul rural, încă se mai practică măsura comasării într-o singură clasă de învățământ simultan a elevilor din clasele primare.

Șefii din învățământul buzoian cred că e mai rentabil să desființăm școlile din localitățile unde sunt prea puțini copii și să–i mutăm pe elevi în altă parte, decât să investim sume enorme în reabilitarea unităților școlare. Un exemplu este și școala din comuna Mărgăriteşti.

În comuna Bisoca, în acest an, zeci de copii vor avea în continuare de parcurs pe jos, câțiva kilometri, pentru a putea fi preluați de un microbuz școlar și duși către Școala Gimnazială din localitatea Pleși.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean urmează să se întâlnească cu reprezentanți autorităților buzoiene, pentru a vedea ce soluții pot fi găsite în ceea ce privește funcționalitatea unităților de învățământ, cu un grad mare de abandon.

Related posts