DOLIU ÎN LUMEA MEDICALĂ

Doliu în lumea medicală românească. Medicul Alexandru-Eugen Nicolau s-a stins din viață în urma unei boli rapide și nemiloase. Chirurg apreciat, Alexandru- Eugen Nicolau s-a născut la Râmnicu Sărat, în anul 1953 și a fost fiul medicilor Georgeta Nicolau și Hristu Nicolau, medici primari, cu specialitatea obstetrică-ginecologie, respectiv chirurgie generală, în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. Alexandru- Eugen Nicolau a fost doctor în știinte medicale, cu competență în laparoscopie și managementul serviciilor de sănătate și își desfășura activitatea la Spitalul Clinic de Urgență București. Asociația culturală ,,Octavian Moșescu” din Rm. Sărat și-a exprimat durerea profundă față de pierderea unuia dintre membri fondatori. Apropiații vorbesc despre medicul Nicolau ca despre un om, medic valoros și prieten adevărat, care a iubit viața și profesia pe care a practicat-o cu devotament și implicare. Renumitul chirurg era legat de orașul natal și participa la orice eveniment care se desfășura în Râmnicu Sărat. Ultima dată când a fost prezent în urbea natală, a fost în luna iunie a acestui an, la evenimentul dedicat dezvelirii bustului lui Octavian Moșescu.

Chirurgul Alexandru- Eugen Nicolau a fost un apropiat al râmnicenilor. La aflarea tragicului anunț, simplii cetățeni sau foști pacienți și-au exprimat durerea pe rețelele de socializare. Și Spitalul Clinic de Urgență București și-a exprimat, pe pagina de socializare, profundul regret față de pierderea medicului Nicolau. Colegii spun că medicul va rămâne în memoria colectivă ca un profesionist de marcă, pionier în domeniul chirurgiei laparoscopice, fiind primul medic care a realizat o colecistectomie laparoscopică în Spitalul Clinic de Urgență Bucuresti, în decembrie 1993. De asemenea, a contribuit prin cărțile și articolele scrise la dezvoltarea literaturii medicale de specialitate și a fost un bun pedagog, care a format chirurgi adevărați, cu practică excepțională.

”Era un izvor de voie bună, venea cu povești amuzante din experiența sa, chiar și în momentele tensionate, pentru a disimula îngrijorarea, astfel încât cu el alături te simțeai întotdeauna în siguranță. Avea un spirit extrem de viu, o ținută fără cusur, un om de o eleganță desăvârșită, cu o putere de munca remarcabilă, un real exemplu pentru cei din jur.”, a postat Spitalul Clinic de Urgență București  pe rețeaua de socializare.

Dr. Alexandru -Eugen Nicolau va fi depus la Capela Cimitirului Sfânta Vineri, din strada Calea Griviței, București, iar înmormântarea va avea loc, sâmbătă, 7 septembrie, la ora 12:00.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Related posts