CIOLACU LA PREZIDENȚIALE!

Buzăul are un candidat la alegerile prezidențiale. Este vorba despre premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a anunțat ieri pe pagina sa de pe o rețea de socializare că va candida, din partea social-democraților, pentru Președinția României. Anunțul lui Ciolacu vine cu doar câteva zile înainte de Congresul PSD din 24 august, acolo unde el le va cere colegilor săi de partid să-i ofere sprijinul, în lupta pentru cea mai înaltă funcție din stat.

Înainte să anunțe public candidatura la funcția de la Cotroceni, premierul și-a anunțat colegii din PSD despre decizia de a-și asuma candidatura la alegerile de la finele anului. Demnitarul buzoian a mai adăugat că este pregătit să intre în lupta pentru președinție.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a ocupat, în trecut, mai multe funcții importante la nivelul administrației buzoiene. A fost subprefect al județului, prefect interimar, dar și viceprimar al municipiului Buzău. Ulterior, a devenit deputat și a ocupat funcția de secretar al Camerei Deputaților și președinte al Camerei Deputaților. Din postura de predinte al PSD Buzău, el a preluat șefia partidului la nivel național, în noiembrie 2019, după eșecul la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă.

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la funcția de președinte al României, va fi validat oficial sâmbătă, când social-democrații se vor reuni în Congresul ordinar. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie. Principalii contracandidați ai social-democratului Marcel Ciolacu ar urma să fie Nicolae Ciucă, liderul PNL, George Simion, președintele AUR și Elena Lasconi, de la USR. Un alt candidat ar putea fi Mircea Geoană, ca independent.

Related posts