PROBLEMĂ COSTISITOARE

Primăria Buzău se confruntă cu o nouă problemă, destul de costisitoare. Unele biciclete municipale oferite spre închiriere au fost pur și simplu distruse și trebuie reparate. Este vorba despre  aproape 150 de biciclete, unele dintre ele deteriorate atât de grav, încât va fi foarte dificil să fie refăcute. Cum bicicletele Primăriei au fost achiziționate din Germania, piesele de schimb  trebuie aduse tot de acolo, ceea ce presupune costuri însemnate.

Totuși, măsura Primăriei Buzău de-i sancționa pe cetățenii care abandonează bicicletele municipalității pare să fi avut efectul scontat. Potrivit noului regulament, persoana care nu va returna bicicleta într-o stație de bike-sharing sau în proximitatea acesteia, dar nu mai departe de 15 metri, va fi amendat cu o taxă de serviciu de 100 lei. În baza acestei măsuri, administrația locală a încasat sute de milioane de lei.

Bicicletele Primăriei au fost date, pentru prima dată, în folosință, pe 15 noiembrie 2023, odată cu implementarea sistemului Velo City în municipiul Buzău. Ele au fost retrase, din oraș, la jumătatea lunii februarie 2024, pentru mentenanță și repuse în circuit pe la jumătatea lunii aprilie a acestui an. Sistemul Velo City a costat 2,6 milioane de euro, 2% din fonduri fiind contribuția Primăriei Buzău și restul fonduri europene.

Related posts