DRUMURI DISTRUSE DE ATV-URI

Semnal de alarmă tras de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Mai multe drumuri care duc către rezervații naturale din județ au fost serios afectate de către turiștii care circulă cu ATV-urile. Spre exemplu, calea de acces către Lacul Vulturilor, din Munții Siriului, este alterată de intrările repetate cu ATV-urile pe tronsonul interzis de autorități. Pământul s-a denivelat și au apărut diferențe mari de nivel, făcând aproape imposibilă folosirea drumului.

Având în vedere că traseul spre lac este unul destul de lung, intrarea cu ATV-uri este permisă, dar nu pe ultimul tronson către lac. Și drumul spre stația de meteorologie, spre Penteleu, este afectat de traseele făcute cu ATV-ul.

Lacul Vulturilor este situat la est de Culmea Mălaia, făcând ca traseul spre obiectiv să fie unic și prin posibilitatea rară de a vedea capre negre. Peisajul este unic prin contopirea peisajelor cu imaginea contrastantă a lacului, aflat la altitudinea de 1420 metri, în comuna Chiojdu.

Related posts