DEFICIT LA CARNEA DE PORC

În România există un deficit de circa 4 milioane de carcase de porc. Este precizarea făcută de premierul Marcel Ciolacu în timpul unei vizite, făcute la finele săptămânii trecute, alături de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, la fermă de porci din localitatea buzoiană Săhăteni, unde sunt crescute aproape 3.000 de suine. Premierul a mai declarat că, prin programele care vor fi dezvoltate de Ministerul Agriculturii, numărul porcilor va creşte.

La rândul său, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că în acest moment în România se cresc în jur de 4 milioane de purcei.

Ferma de reproducere din Săhăteni pe care premierul a vizitat-o premierul Ciolacu, alături de ministrul Agriculturii, include o construcţie cu nouă hale utilate cu echipamentele necesare, precum boxe de fătare, ţarcuri în gestaţie comună, vestiare şi alte dotări. Valoare totală a investiţiei este de 16.410.000 euro, iar valoarea ajutorului de stat se ridică la suma de 13.128.000 euro, respectiv. Marcel Ciolacu a vizitat, la sfârșitul săptămânii, și județele Galați și Vrancea.

Related posts