APEL LA RESPONSABILITATE

Autoritățile buzoiene ar trebui să se implice mult mai mult în dezvoltarea economică a municipiului. Este părerea unui locuitor al orașului, care fost prezent la ultima ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Buzău. El le-a atras atenția consilierilor, dar și conducerii administrației locale asupra problemele reale cu care se confruntă economia orașului și care vor afecta bugetul Primăriei. Cătălin Avramescu consideră că, dacă nu se iau măsuri concrete de dinamizare a economiei, cel mai mult va avea de suferit cetățeanul.

Buzoianul a recunoscut că Primăria propune și proiecte foarte bune pentru dezvoltarea economiei, dar unele nu sunt puse în aplicare. Este și cazul amenajării unei piețe de gros pentru legume și fructe. Acest proiect nici nu va mai fi pus în aplicare, în contextul în care investiția face parte acum dintr-un program al Ministerului Agriculturii, care bate pasul pe loc.

Județul Buzău ar fi beneficiat din plin de un centru Regional de colectare și condiționare a legumelor și fructelor, investiție ce urma să fie realizată de Ministerul Agriculturii, în comuna Mihăilești, aproape de Drumul European 85. Implementarea proiectului ar fi oferit fermierilor resursele necesare pentru a gestiona recolta în mod eficient și pentru a furniza produse de calitate consumatorilor din municipiul Buzău și nu numai.

Related posts