APĂ PENTRU IRIGAȚII ÎN CINCI COMUNE

Municipiul Buzău, dar și alte 5 comune din județ ar putea beneficia, în viitor, de un sistem de irigații pentru circa 30.000 de hectare de terenuri agricole. Este ceea ce își propune un Proiect pilot privind utilizarea apei uzate din stația de epurare a orașului Buzău, în vederea punerii în valoare a canalului gravitațional Iazul Morilor. În cadrul unei întâlniri cu fermierii și primarii comunelor Gălbinași, Cilibia, C.A. Rosetti, Țintești și Smeeni, primarul Buzăului, Constantin Toma, a precizat că acest proiect se află în faza studiului de prefezabilitate, pentru realizarea investiției.

La întâlnirea cu fermierii și primarii din comunele învecinate municipiului, edilul Buzăului a constatat că oamenii sunt în pragul disperării din cauza secetei prelungite.

Constantin Toma a explicat că, anual, Buzăul aruncă 10 milioane de metri cubi de apă tratată. Este vorba despre apa uzată pentru care se consumă energie în vederea tratării ei, așa cum cere Uniunea Europeană, pentru ca apoi aceasta să ajungă în râul Buzău.

Pe de altă parte, Constantin Toma spune că administrația locală dorește mărirea suprafețelor de lucii de apă cu cel puțin 40 de hectare, coroborat cu creșterea spectaculoasă a suprafețelor împădurite pe lunca Buzăului. El este de părere că acest lucru  va contribui substanțial la îmbunătățirea calității mediului în municipiul Buzău.

Related posts