„A FI SAU A NU FI”… PARLAMENTAR?

„A fi sau a nu fi” pe listele parlamentare din acest an? Este întrebarea care îl vizează pe actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, cel care, în mod surprinzător, la alegerile locale nu a mai candidat pentru încă un mandat la conducerea instituției, lăsându-i loc, președintelui PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu. Potrivit unor surse, la momentul respectiv, lui Neagu i se propusese, în schimb, postul de consul în Regiunea Rijoha, din Spania sau un post similar în Republica Moldova. El a refuzat, însă, aceste alternative, preferînd un loc eligibil pe listele parlamentare ale PSD.  Petre Emanoil Neagu spune că nu regretă decizia luată, mergând, foarte probabil, pe principiul că, la un moment dat, politica este şi o artă a compromisului.

Unele surse politice spun că lui Neagu i s-ar fi propus chiar prima poziţie la Senat. Deocamdată, totul stă, însă, sub semnul incertitudinii…

Incertitudinea în cazul lui Neagu planează şi în condițiile în care senatorul Lucian Romaşcanu, a prezentat, chiar şi sub semnul probabilităţii, o eventuală candidatură a sa la Senat, în cazul în care anumite calcule politice o vor impune.

Lucian Romașcanu declară că rolul său este bine definit, dar în situația în care partidul îi va cere să ocupe o altă funcție atunci va accepta. În cazul în care Romașcanu ar candida la parlamentare, situația la vârful Consiliului Județean Buzău va deveni complicată. Aceasta și în contextul în care și viitorul vicepreședinte al Consiliului Județean, Claudiu Damian, actual manager al Spitalului Județean Buzău, țintește un post de parlamentar, el fiind de altfel pe locul doi pe listele de candidați PSD pentru Camera Deputaților, după actualul premier Marcel Ciolacu.

Related posts