VOTUL POLITICIENILOR

Candidatii pentru Primaria Buzau și pentru Consiliul Judetean au venit, in mare parte, la urne, de dimineata. Toti au votat la sectia de care apartin, fie singuri, fie insotiti de membrii familiei. Cel mai grabit candidat la Primăria Buzău a fost social-democratul Constantin Toma. Acesta a votat la Liceul de Arte din Buzau impreuna cu sotia. Constantin Toma a fost însoțit la secția de votare de premierul Marcel Ciolacu și de Lucian Romașcanu, liderul PSD Buzău și candidat la șefia Consiliului Județean.

Deoarece era în mare grabă și mai ales că era așteptat de premier, Toma le-a cerut buzoienilor, care așteptau la rând ca să voteze, să-l lase…în față. Primarul a declarat că zâmbetele de pe fețele alegătorilor răbdători, i-au dat de înțeles că are cale liberă.

La scurt timp după Constantin Toma, a mers la urne și premierul Marcel Ciolacu. Acesta a votat la Școala numărul 5.

Aproape de ora 09:00, Lucian Romașcanu, liderul PSD și candidat la președinția Consiliului Județean Buzău, însoțit de premierul Marcel Ciolacu, de primarul Constantin Toma, dar și de o echipă de consilieri județeni social-democrați a votat la Liceul Pedagogic.

Aproape la 09,30, a ajuns la urne, singur, neînsoțit de colegii săi de partid, și actualul presedinte al Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu. El a votat la Liceul Pedagogic.

În jurul orei 10.00, la secția amenejată la Școala numărul 5, s-a prezentat și prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, însoțit de fiica sa. El este de părere că tinerii încă nu au cultul votului si de aceea este nevoie sa fie educati in acest sens.

Tot de dimineață au votat și ceilalți candidați pentru Primăria Buzău și Consiliul Județean.

În Buzau, sunt inscrisi 7 candidati pentru fotoliul de primar al municipiului reședință de județ, și 5 candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Related posts