GRINDINĂ ÎN ZONA DE MUNTE

Și zona de munte a județului Buzău a fost lovită de fenomene severe, marți după-amiază, când meteorologii au emis un cod portocaliu pentru localitățile Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Brăești, Colți și Bozioru. A plouat serios și a căzut grindină de dimensiuni mari și medii, provocând probleme în grădinile localnicilor.

Potopul a început în jurul orei 18.00, atunci când s-au semnalat descărcări electrice și vijelie, urmate de ploi torențiale și de căderi de grindină de dimensiuni medii și mari. Una dintre zonele afectate a fost comuna Lopătari. În mai multe sate, bucățile de gheață au făcut prăpăd, spre disperarea localnicilor. În satele Ploștina și Terca, grindina a căzut minute bune, iar plantele din grădini au fost aproape distruse. Nu este prima dată când cele două sate sunt lovite de ghinion. În urmă cu câțiva ani, tot din cauza unor ploi torențiale, un drum care lega centrul comunei Lopătari de Terca şi Ploştina – cu aproximativ o mie de locuitori, a fost afectat pe o porţiune de zece metri riscând ca oamenii să rămână izolați.

Piatră a căzut și la Vintilă Vodă și la Bisoca, acolo unde, din cauza cantităților mari de gridină, s-a creat un covor de gheață.

Related posts