PLANURI AMBIȚIOASE

Primăria Buzău vrea să construiască la marginea orașului o nouă Sală a sporturilor cu o capacitate de 4.000 de locuri, un bazin olimpic de înot, dar și 12 terenuri de tenis de câmp, dintre care patru vor fi acoperite. Edilul Constantin Toma a anunțat că a fost găsită și locația perfectă, un teren aflat în apropierea râului Buzău, acolo unde trece șoseaua Digului.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat recent în ședința Consiliului Local Municipal, în cadrul investiției, Primăria Buzău va trebui să asigure cheltuielile legate de racordurile la utilități, precum și suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului.

O altă investiție importantă aprobată de Consiliul Local Buzău vizează inființarea Centrului de recreere Aquapark, care va avea,  atât în interior, cât și în exterior, și bazine cu apă sărată transportată de la Monteoru.

De asemenea, Consiliul Muncipal Buzău a aprobat și Planul Urbanistic Zonal privind construirea unor locuințe și alte facilități, dar și pentru dezvoltarea Campusului universitar la ieșirea spre Vernești, în valoare de 21 de milioane de euro, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Terenul necesar acestor investiiții, în suprafață de aproximativ 8 hectare, se întinde până în apropierea râului Buzău.

Related posts