O NOUĂ PREMIERĂ

Buzoienii sunt invitați, din nou, la teatru, duminică, 24 septembrie. De această dată, Teatrul „George Ciprian” propune spectatorilor o comedie spumoasă: ,,Chirița în provinție”. Piesa reprezintă o nouă premieră pe scena teatrului buzoian și are câteva ingrediente inedite: personajul principal, Coana Chirița este jucat în travesti, iar spectacolul este condimentat cu cântece și dansuri originale, din anii 1850.

Coana Chirița este personajul principal al unei serii de comedii scrise de Vasile Alecsandri, special pentru prietenul său Matei Millo, care a interpretat rolul principal fiind și primul actor român care a jucat în travesti. La Buzău, personajul principal va fi jucat de Cristi Martin, un actor cu care publicul buzoian este familiarizat. El recunoaște că acest rol reprezintă, pe de o parte, o evoluție a carierei sale de actor, iar pe de altă parte, o adevărată provocare, rolul fiind unul extrem de dificil.

Fiecare actor are un rol bine definit în această piesă. Adrian Păduraru, actorul cunoscut din filmul ,,Declarație de dragoste”, recunoaște că prin participarea sa la această comedie se află într-un moment interesant al dezvoltării sale ca artist. Pe de altă parte, el spune că la Buzău cultura a luat amploare, iar asta îl încarcă pozitiv. Este și motivul pentru care acest oraș a devenit locul în care se simte cel mai bine.

Regia piesei ,,Chirița în provinție” îi aparține lui Daniel Bucur. Acesta recunoaște că, deși este un regizor cu experiență, are, totuși,  emoții.

Spectatorii vor fi surprinși cu cântece live, ca și acompaniamentul la pian. Totul va fi o adevărată provocare pentru compozitor, pentru actori, dar mai ales pentru coregraf, care a folosit în piesă, după îndelungi cercetări, câteva dintre dansurile originale ale epocii.

Premiera spectacolului ,,Chirița în provinție” va avea loc pe data de 24 septembrie, de la ora 18:00 și se va juca cu casa închisă.

Related posts