DEȘEURILE BIODEGRADABILE NU POT FI COLECTATE SEPARAT

Deocamdată, buzoienii care locuiesc la blocuri nu vor putea colecta separat deșeurile biodegradabile. Și asta pentru că nu există încă infrastructura necesară colectării separate: găleți maro la fiecare apartament și stație de compost pentru acest tip de deșeu. Măsura a fost aprobată de Consiliul Local Muncipal Buzău în ședința din luna august.

Fără această stație de compost, Buzăul nu va putea atinge niciodată ținta de 50 sau 55 % procent de reciclare, pe care o dorește Primăria. În acest moment, procentul de colectare este de 12, maxim 14 %. Societatea de salubrizare va construi la Buzău o stație de compost, cu fonduri europene. Valoarea investiției este de 6 milioane de euro.

Până când va fi construită stația de compost, buzoienii de la blocuri ar urma să plătească pentru gunoi cu aproape 6 lei mai puțin decât până acum. Nu aceeași situație este și la case. Aici, colectarea selectivă a deșeurilor biodegradabile funcționează deja. Fără stația de compost, la acest moment, deșeurile sunt depozitate la actuala groapă de gunoi a orașului.

Related posts