COȘMARUL STRĂZILOR NEASFALTATE

Străzile Bălăceanu și Jitia, două dintre arterele fără asfalt, din municipiul Râmnicu Sărat, sunt un adevărat coșmar pentru locuitorii din zonă. Oamenii speră de ani de zile ca autoritățile să modernizeze străzile, ca să se bucure de condiții normale de viață. Strada Bălăceanu se află în cartierul Sârbi. Artera nu a fost niciodată asfaltată, deși în jurul ei, celelalte străzi sunt modernizate.

Strada Jitia se află în nordul municipiului Râmnicu Sărat. Și aici locuitorii se plâng de lipsa asfaltului, chiar dacă această problemă a fost semnalată autorităților de nenumărate ori. Dacă vara, oamenii sunt acoperiți de praf, din cap până-n picioare, atunci când plouă abundent sau se topește zăpada, strada se umple de apă și noroi. Cel mai greu le este celor care trebuie să-i ducă pe cei mici la grădiniță ori la școală.

Reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat susțin că cele două artere sunt incluse în lista de investiții a municipiului, dar nu au fost modernizate până în prezent, pentru că, mai întâi, se impunea schimbarea rețelei de apă și canal. În cazul în care ar fi fost asfaltate fără a se înlocui aceste coloane, străzile ar fi ajuns în situația altora din oraș, care imediat după asfaltare, au suferit avarii și intervenții care au dus la distrugerea stratului de asfalt. Sorin Cîrjan, primarul Râmnicului, a invitat echipa TVSat în Biroul de achiziții din cadrul Primăriei Râmnicu Sărat. Edilul susține că sunt proceduri dificile, mii de documente și pași care trebuie parcurși pentru a realiza aceste lucrări.

Edilul afirmă că și strada Morilor, altă arteră din cartierul Sârbi, va fi asfaltată după schimbarea rețelei de apă.

Strada Jitia a fost inclusă în Planul de Investiții al Companiei de Apă în anul 2019 și după parcurgerea tuturor procedurilor de autorizare și achiziție a lucrărilor, rețelele au fost schimbate.

Acum, autoritățile din Rm Sărat se află în proces de licitație a lucrărilor de asfaltare.

Conducerea Companiei de Apă Buzău precizează că, în municipiul Râmnicu Sărat, sunt prevăzute mai multe investiții în rețelele de apă și canalizare. Investițiile Companiei se suprapun, însă, pe anumite străzi, cu un proiect de asfaltări al Primăriei Râmnicu Sărat.

Reprezentanții Companiei de Apă Buzău anticipează că investițiile de pe străzile unde sunt programate și lucrări  ale Primăriei Râmnicu Sărat, vor fi finalizate până în luna decembrie. Pe celelalte artere ale municipiului, lucrările Companiei de Apă vor demara anul viitor.

Anii trecuți, autoritățile din Râmnicu Sărat și-au propus să modernizeze străzile din muncipiu, care nu au văzut niciodată asfalt. În același timp, pe unele artere, rețelele de apă trebuiau reabilitate. În ciuda explicaților oferite de autorități, locuitorii par să își fi pierdut răbdarea.

Related posts