ZECI DE MISIUNI PE ZI

Zile de foc la propriu pentru pompierii buzoieni, care sunt solicitați să intervină, la numeroase urgențe, accidente, dar și cazuri medicale. Nu doar această perioadă marcată de caniculă și furtuni a fost aglomerată, ci întreg anul. Dovadă că, în primele 6 luni din 2023, pompierii şi echipajele SMURD Buzău au avut peste 4.900 de intervenții. Peste 80% dintre acestea au fost cazuri medicale. Raportat la întreaga activitate din primele 6 luni, pompierii buzoieni au acționat în peste 27 de misiuni pe zi.

O problemă pe care salvatorii o mai au de rezolvat este timpul mediu de răspuns la solicitări. Este și motivul pentru care  prefectul județului, Daniel Țiclea, a solicitat urgentarea înființării unui alt punct de lucru al ISU, la Berca, ca o soluție de reducere a timpilor de reacție la solicitări.

O scădere considerabilă a numărului de intervenție se constată în cazul incendiilor de vegetaţie uscată. Dacă în primul semestru al anului trecut s-au semnalat aproape 600 de incendii, anul acesta, în primele 6 luni s-au înregistrat doar 118 astfel de situații.

Related posts