INVESTIȚIILE CONTEAZĂ

Investițiile sunt importante pentru creșterea nivelului de trai, iar astfel de proiecte trebuie făcute și cu mici sacrificii. Este ceea ce transmite liderul PSD Buzău, Lucian Romașcanu, în perspectiva măsurilor pe care Guvernul Marcel Ciolacu se pregătește să le ia pentru a reduce deficitul bugetar. Romașcanu consideră că România nu trebuie să rateze finanţarea unor proiecte din fonduri europene ca urmare a deficitului, motiv pentru care, cel mai probabil, săptămâna viitoare vor fi adoptate măsuri care nu vor fi „aplaudate de toată lumea”. Acestea presupun, atât reforme ale statului, cât şi anumite decizii care vor afecta zona privată.

Și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consideră că investițiile sunt importante pentru comunități și trebuie să continue. El a anunțat demararea lucrărilor de asfaltare pe un important drum județean, dotarea unor școlile speciale din Buzău cu mobilier și materiale didactice, dar și achiziția de microbuze electrice pentru mai multe unități de învățământ din județ.

La rândul său, primarul Buzăului, Constantin Toma, președinte al organizației municipale a PSD, este convins că dincolo de incovenientele șantierelor deschise în oraș, mai importanți sunt banii atrași de la bugetul nețional și prin proiecte europene. Toma spune că municipalitatea și-a propus să atragă fonduri de 400 de milioane de euro, până la finele anului viitor.

Liderul PSD Râmnicu Sărat și primar al muncipiului, Sorin Cîrjan, s-a declarat mulțumit că multe proiecte implementate în oraș se apropie de finalizare, în ciuda dificultăților apărute pe parcursul derulării acestor investiții.

Liderul PSD Buzău, Lucian Romașcanu, consideră că toate aceste realizări ar trebui să cântăreacă mult în perspectiva viitoarelor alegeri. El i-a avertizat pe buzoieni să fie atenți cum votează pentru că anumite acțiuni generate ,,pe vorbe și nu pe fapte” nu au niciodată rezultatul scontat.

Liderii PSD Buzău au abordat și tema testării rapide a legumelor și fructelor din piețe, măsură propusă de liberalii din județ și susținută de o campanie de strângere de semnături. Recent, Primăria Buzău a blocat derularea campaniei, refuzându-le liberalilor amplasarea altor corturi pentru strângerea de semnături. Primarul Constantin Toma este de părare că testele recunoscute pot fi făcute doar în laboratoarele Autorității Sanitar Veterinare și ale Autorității Fitosanitare.

Related posts