DOI NOI CETĂȚENI DE ONOARE

Județul Buzău are doi noi cetățeni de onoare. Este vorba despre Elena Vlioncu, artist popular, și colonelul Emil Surlaru, militar cu o carieră impresionantă.

Elena Vlioncu a realizat, de-a lungul vieții, sute de costume populare, ștergare, pelerine și alte obiecte vestimentare populare, majoritatea purtând însemnele tricolorului. Colonelul Emil Surlaru a deținut mai multe funcții de comandă la Unitatea Militară Boboc și Unitatea Militară de Parașutiști. Cei doi au primit titlul de cetățean de onoare în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, din luna iunie.

Elena Vlioncu, deși infirmă din naștere de mâna stângă, a învățat tainele războiului de țesut și a exersat cusutul și tricotatul. Până la vârstă de 83 de ani, ea a realizat sute de costume populare, ștergare, pelerine și alte obiecte vestimentare populare.  Colonelul Emil Surlaru a activat în serviciul militar activ, ulterior fiind cooptat în activități didactice în învățământul militar, dar și în învățământul superior civil după absolvirea Academiei de Studii Economice București.

Emil Surlaru a primit recunoașterea oficială pentru activitatea sa și de la Președinția României, Ministerul Apărării Naționale și de la alte instituții de la nivel central. Pe lângă daruri, cei doi cetățeni de onoare au primit din partea Consiliului Județean Buzău, și recompense financiare în valoare de 2.000 de lei fiecare.

Related posts