PROTESTUL FERMIERILOR

Fermierii din toată țara au ieșit, astăzi, în stradă. Nici Buzăul nu a făcut excepție și, așa cum au anunțat, agricultorii au plecat cu utilajele într-un marș pe Drumul Național 22, iar ulterior, pe Drumul European 85. La protest au participat peste o sută de agricultori care au mers cu tractoarele și camioane inscripționate cu mesaje la adresa oficialilor din ministerul Agriculturii. Fermierii buzoieni au pornit în marș din comuna Balta Albă, au trecut prin Boldu, Râmnicelu, Rubla, Valea Râmnicului și Oreavu, apoi pe Drumul European 85, până în Râmnicu Sărat. Convoiul s-a deplasat pe drumurile publice cu 5 km/h, ceea ce a îngreunat vizibil traficul rutier de pe cele două mari șosele din județ.

În Rm. Sărat, fermierii au tranzitat municipiul, iar la ieșirea de pe Bulevardul Eroilor, s-au dispersat, așa cum au negociat organizatorii.

Agricultorii s-au arătat nemulțumiți și de modul în care se efectuează controlul privind calitatea cerealelor importate.

Fermierii speră ca problemele cu care se confruntă se fie auzite și rezolvate.  Oamenii susțin că mulți agricultori nu vor reuși să înființeze culturile în această primăvară.

La protestul fermierilor, de la Rm Sărat, au fost prezenți și reprezentanți ai Prefecturii Buzău.

Fermierii din județ, o parte dintre ei membri ai Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, și-au strigat, astăzi, nemulțumirile și în fața Prefecturii Buzău. Agricultorii  acuză faptul că afacerile le-au fost afectate serios odată cu importul de cereale și produse agricole din Ucraina. Oamenii spun că acestea sunt comercializate la prețuri mult mai mici decât prețurile practicate în țara noastră, iar calitatea este îndoielnică. Totodată, fermierii sunt nemulțumiți de lipsa de reacție a autorităților centrale pentru a-i sprijini, iar mulți se tem că vor fi nevoiți să renunțe la afacere.

Chiar dacă s-au întâlnit cu prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, fermierii nu își pun mari speranțe în ajutorul oferit de autorități. Ei sunt de părere că nimic nu se va schimba, iar agricultura va deveni o ramură pe cale de dispariție.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea consideră că nemulțumirile agricultorilor sunt îndreptățite.

Unii agricultori sunt de părere că protestele lor, odată continuate, ar putea avea ecoul dorit și ar putea duce la măsuri de redresare a agriculturii.

Fermierii români au protestat, astăzi, în toată ţara. Oamenii s-au plâns că afacerile lor sunt puse în pericol din cauza cerealelor din Ucraina și au cerut demisia Ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Related posts