CRIZĂ DE MEDICAMENTE ÎN SEZONUL RĂCELILOR

 

În plină explozie a numărului de cazuri de viroze respiratorii și de gripă, mai multe medicamente administrate în afecțiunile de sezon lipsesc din farmacii. E o situație ce trenează de aproximativ o lună, iar criza se adâncește de la o zi la alta. Efectele se resimt din plin și în Buzău, unde farmaciștii aproape că nu mai au ce să le dea pacienților atunci când au nevoie de un medicament, indiferent dacă au sau nu rețetă. Ministrul Sănătății le recomandă oamenilor să ceară în farmacii înlocuitoare ale acestor medicamente. De asemenea, specialiștii sfătuiesc orice persoană care e răcită să evite să revină în colectivitate până la dispariţia simptomelor. În cazul acestor efcțiuni, cel mai important e să fii izolat, să nu transmiţi mai departe infecţia respiratorie.

Oamenii sunt sfătuiți ca în această perioadă a răcelilor să consume cat mai multe lichide, dar și fructe și legume. De asemenea, îmbrăcămintea adecvată temperaturilor de afară poate preveni o îmbolnăvire.

Cei mai expuși categoriilor de risc sunt copiii, dar și persoanele cu diferite probleme medicale. Este esențial ca astfel de persoane să evite să intre în contact cu cei care prezintă semne de răceală.

Potrivit statisticilor numărul cazurilor de gripă și viroză a crescut spectaculos față de anul trecut. La nivel național s-au înregistrat aproximativ 97.000 de pacienți cu infecții respiratorii, aproape dublă față de aceeași perioadă a anului trecut. La Buzău, în numai o săptămână numărul de cazuri de gripă s-a triplat, iar numărul de infecții respiratorii a depășit o mie de cazuri.

Related posts