ZIUA BUCURIEI

A fost ziua bucuriei, la Rm. Sărat! De Ziua Internațională a Copilului, cei mici au avut parte de nenumărate surprize și momente speciale. Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu”, în parteneriat cu unitățile de învățământ, a organizat o inedită sărbătoare condimentată din plin cu muzică, dans, desene pe asfalt, baloane colorate și multă veselie. La sărbătoare celor mici nu au participat doar copii, ci și părinți, bunici, dar și autorități. De Ziua Copilului, cei mici au fost răsfățați și de politicieni. Organizația din Rm Sărat a tinerilor liberali împrună cu colegii lor de la Buzău au dedicat copiilor numeroase evenimente în Parcul Orizont, din cartierul Zona Pod.
Nici Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupașcu” din Buzău nu a uitat de ziua celor mici. Pompierii de la subunitatea din Râmnicu Sărat au organizat pentru ei “Ziua Porţilor Deschise”. Copiii, dar şi însoţitorii acestora, au avut ocazia să vadă pe viu tehnica de intervenţie a pompierilor militari și să asiste la exerciții demonstrative derulate de slavatori. De asemenea, copiii au aflat amănunte despre intervențiile salvatorilor buzoieni și au putut „testa” câteva dintre echipamentele din dotarea autospecialelor de stins incendii.
Ziua internațională a copilului se sărbătorește la date diferite în multe țări ale lumii. Ziua Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”. În România, 1 iunie, Ziua Copilului, este zi nelucrătoare din anul 2017.

Related posts