SPECTACOL GRANDIOS, ÎN DESCHIDEREA „ZILELOR CHIȘINĂULUI LA BUZĂU”

Zeci de artiști basarabeni au făcut un spectacol de zile mari, joi seară, în deschiderea ediției 2022 a festivalului „Zilele Chișinăului la Buzău”. Protagoniști au fost Orchestra Municipală de Cameră „Camerata Chișinău”, dar și grupul vocal „Brio Sonores”. Înainte de concert, reprezentanții Consiliului Județean Buzău și ai Primăriei Chișinău, organizatorii festivalului s-au adresat celor aproximativ 500 de buzoieni prezenți în Sala Mare a Consiliului Județean.
Înființată anul trecut, de către Primăria din capitalei Moldovei, Orchestra Municipală de Cameră „Camerata Chișinău” i-a încântat pe buzoieni cu melodii din repertoriul celor mari compozitori ai lumii.
Nu au fost mai prejos nici cei patru componenți ai grupului „Brio Sonores”, câștigători, în 2014, ai cunoscutului concurs „Românii au talent!”. Toate prestațiile au fost răsplătite cu aplauze de către publicul prezent în sală.
Sâmbătă, la Sărata Monteoru, buzoienii urmări un spectacol de excepție al unor cunoscuți artiști basarabeni. Este vorba despre trupa „Zdob și Zdub” și Frații Advahov.
Întorși recent de la finala Eurovision, de la Torino, „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au obținut în Italia un merituos loc 7,  cu piesa „Trenulețul”.

Related posts