„RADIO CHIȘINĂU” VA EMITE CU ACEEAȘI DEMUMIRE

„Radio Chișinău” va continua să funcționeze cu aceeași denumire cel puțin un an și jumătate. Este anunțul făcut la Buzău, de către Ion Ceban, primarul Chișinăului. Anunțul vine după ce, la ultima ședință a Consiliul General Chișinău, postului „Radio Chișinău” i-a fost respins dreptul de folosință a acestei denumiri. Ceban a adăugat  că, în cazul în care deliberativul capitalei Moldovei va respinge din nou solicitarea în cauză, la următoarea ședință, care va avea loc joi, va convoca, lunea viitoare, Consiliul Primarului, care are puterea de a decide peste capul aleșilor locali acordarea dreptului de folosință a toponimicului „Chișinău” până la încheierea mandatului său, în toamna anului viitor.
Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județen Buzău, a ținut să se implice în găsirea unei soluții pentru ca postul de radio finanțat de statul român să își desfășoare activitatea ca și până acum. Neagu a precizat că a decis să se implice după ce a văzut că anumite persoane din cadrul Consiliului General al municipiului Chişinău încearcă să profite politic de pe urma acestei decizii.
Săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă, Petre Emanoil Neagu s-a declarat nemulțumit de decizia Consiliului General al Municipiului Chișinău de a interzice postului „Radio Chișinău” de a folosi în denumire numele Capitalei Republicii Moldova. Președintele Consiliului Județean Buzău, instituție care are un protocol de colaborare cu autoritățile de peste Prut, au precizat atunci că decizia este regretabilă și a solicitat autorităților de la Chișinău să revină asupra hotărârii.

Related posts