NOI ACORDURI DE ÎNFRĂȚIRE

Moment istoric, astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal Buzău! Prin vot unanim, municipiul Buzău a semnat acorduri de înfrățire cu raionul Ialoveni și orașul Strășeni, ambele din Republica Moldova. Evenimentul festiv s-a desfășurat în Sala de evenimente a Palatului Comunal, în prezența consilierilor locali din Buzău și a oaspeților din Republica Moldova.
Acordul de înfrățire vizează colaborări în plan economic, schimburi de experiență între angajații administrațiilor din Buzău, respectiv Strășeni și Ialoveni, vizite reciproce între elevi și dascăli, dar și organizarea în comun a unor evenimente culturale. Totodată, în următorii ani, Primăria Buzău va aloca fonduri pentru modernizarea unor obiective din Strășeni și Ialoveni.
Strășeni este un oraș de aproximativ 20.000 de locuitori situat în centrul țării,  la doar 23 de kilometri de capitala Moldovei, Chișinău. Ialoveni este un raion aflat tot în centrul țării, cu o populație de aproximativ 100.000 de locuitori. Ambele regiuni sunt populate în proporție de peste 90 la sută de către români moldoveni.

Muncipiul Buzău a mai semnat acorduri de înfrățire cu orașele Oudenaarde, din Belgia, în 1999, Agios Dimitrios, din Grecia, în 2006, și Soroca, din Republica Moldova, în 2012.

Related posts