CAMERĂ PENTRU AUDIEREA MINORILOR

Premieră la Judecătoria din Rm Sărat! Instituția a inaugurat  o cameră de audiere a minorilor. Mobilierul este adecvat celor mici, iar decorul a fost astfel conceput încât discuțiile cu micuţii să aibă loc într-un mediu cat mai  prietenos. În camera de audieri copiii au la dispoziție o canapea, fotolii, un birou, dar și spații de joacă, cărți, jucării și foarte multe culori calde. Magistrații din Rm. Sărat spun că întreg ambientul a fost gândit în cele mai mici detalii, deoarece audierea unui copil este cu atât mai dificil, cu cât e vârsta mai mică.

Statisticile arată că numărul cazurilor în care sunt implicaţi minori a crescut considerabil în ultima perioadă. Prin urmare, înființarea camerei de audiere a minorilor la Rm Sarat este binevenită.

Audierea minorilor este o sarcină deosebit de delicată pentru instanțele de judecată în aproape toate situațiile. Cazurile sunt dramatice, fie că este vorba despre divorţul părinţilor, fie despre diferite abuzuri, dar de multe ori un copil poate lămuri soarta unui proces.

Pentru Judecătoria din Rm. Sărat amenajarea unui astfel de spațiu este o mare realizare. Fondurile necesare înființării camerei de audieri au fost asigurate de autoritățile locale, dar și de la diverși sponsori.

Anual, mii de minori sunt audiaţi în instanțele din țara. În perioada pandemiei a crescut numărul divorţurilor, dar şi al cazurilor de violenţă domestică. În toate aceste situaţii este nevoie şi de audierea minorilor.

Related posts