DEZBATERI APRINSE

Dezbateri aprinse în cadrul primei ședințe ordinare a Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat din acest an. Subiectul l-a reprezentat finanțarea unităților de învățământ din oraș. Controversele au plecat de la o postare făcută pe pagina unei rețele de socializare de către Marius Cernea, consilier local PNL. Liberalul a criticat modul în care a fost proiectat bugetul local și a dat ca exemplu Școala Gimnazială Nr. 1, cea mai mare școală din oraș, care a primit de la bugetul local, pentru cheltuieli de funcționare, doar 1.000 lei. De asemenea, Marius Cernea a declarat că nu e corect ca profesorii să fie nevoiți să solicite părinților bani pentru consumabilele de la clasă.  Liberalul consideră că se pot găsi resurse pentru a acorda, anual, din partea Consiliului Local Municipal, un minim de 50.000 de lei pentru fiecare scoală pentru a-și suplimenta fondurile insuficiente. Mai mult, consilierul a făcut o comparație cu bugetul alocat sportului. Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat, a precizat însă că, pe pagina de socializare, Cernea a prezentat doar cifrele de pe o anexă, iar acestea nu sunt alocările bugetare.

Liberalul Marius Cernea i-a reproșat primarului că a adoptat o poziție agresivă față de el. El a precizat că nemulțumirea sa este legată de faptul că finanțarea de bază nu este suficientă în cazul unităților de învățământ.

Edilul Râmnicului consideră că toți directorii unităților de învățământ din oraș, indiferent de culoarea politică, pot informa Primăria cu privire la investițiile necesare și problemele cu care acestea se confruntă.

Related posts