ȘAH LA GRĂDINIȚE

Un proiect unic în țară a fost lansat, în această săptămână, la Grădinița ,,Cei 7 pitici” din Buzău! Este vorba despre introducerea unor cursuri gratuite de șah în grădinițele din municipiul Buzău. Proiectul se intitulează „Șahul la grădiniță” și  este susținut de Primăria Buzău, alături de alte instituții de stat și private.

Prin intermediul proiectului „Șahul la grădiniță”, preșcolarii din municipiul Buzău vor avea ocazia să se familiarizeze cu tabla de şah, cu regulile de joc şi să decodifice semnificaţia semnelor convenţionale utilizate în partida de şah.

Proiectul „Șahul la grădiniță” își propune să cuprindă toate unitățile de învățământ preșcolar din municipiu. De asemenea, în urma acreditării cursului la Ministerul Educației, se dorește formarea cadrelor didactice care intenționează să predea șahul, ca materie opțională în programa școlară.

Alături de alte discipline precum boxul sau tenisul de masă, șahul este un sport de tradiție în Buzău. De-a lungul timpului, sportivii buzoieni legimitați la cluburile de stat și private de șah au obținut numeroase premii la competițiile naționale.

Related posts