BUZĂU – CHIȘINĂU, ACORD DE ÎNFRĂȚIRE

Moment istoric, astăzi, la sediul Consiliului Județean Buzău! După ce, în ultimii ani, a dezvoltat relații de cooperare cu raioanele Soroca și Dubăsari din Republica Moldova, Consiliul Județean Buzău a încheiat un acord de înfrățire cu municipiul Chișinău și cu Sectorul Botanica al capitalei Moldovei.

Acordul de cooperare între autoritățile buzoiene și cele din Chișinău a fost aprobat astăzi dimineață într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean și semnat, ulterior, într-un cadru festiv.

Primarul socialist al Chișinăului, Ion Ceban, speră ca acest parteneriat să fie benefic atât pentru locuitorii Capitalei  Moldovei, cât și pentru buzoieni. Primul eveniment din cadrul parteneriatului va avea loc în septembrie, atunci când în județul Buzău se vor sărbători „Zilele Chișinăului”.

Sectorul Botanica este unul din cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, situat în zona sud-est a municipiului, având o populație estimată la 220.000 locuitori. Acest sector este condus de Diana Guba, cea care ocupă această funcție din luna noiembrie, anul trecut.

La ședința festivă de astăzi a participat și președintele PSD, buzoianul Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat speră că acest acord se va materializa, cât de curând, prin numeroase acțiuni în comun, atât în județul Buzău, cât și la Chișinău.

Related posts