AJUTAȚI SĂ SE INTEGREZE

Tinerii buzoieni care părăsesc sau urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție a copilului vor fi sprijiniți să se integreze mai ușor în societate. Este vorba de un proiect de integrare socială, cu fonduri europene, realizat de către specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Contractul de finanțare cu bani europeni, în valoare totală de 2,91 milioane de lei a fost semnat ieri.

Potrivit proiectului, tinerii din județ cu vârsta peste 18 ani, care părăsesc sistemul de protecție socială, vor fi ajutați financiar să își continue studiile, să găsească mai ușor un loc de muncă sau să aibă acces la servicii medicale.

Totodată, 40 de tineri care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul instituționalizat vor fi sprijiniți prin servicii de tip „prima cameră”. Mai exact, tinerii vor primi ajutor financiar pentru închirierea unei locuințe.

Beneficiari ai proiectului vor fi 96 de tineri care au părăsit sau urmează să părăsească centrele de protecție socială din județul Buzău. Perioada de derulare a proiectului este de 30 de luni, ianuarie 2021 – iunie 2023.

Related posts