NOI SOLICITĂRI

Autorităţile din Rm Sărat acuză Ministerul Sănătatii şi Directia de Sanatate Publica Buzau de indiferenţă în privinţa Spitalului Municipal. Chiar dacă Primăria Rm. Sărat și conducerea Spitalului Municipal au iniţiat numeroase demersuri, încă de la sfarsitul lunii septembrie, in vederea redeschiderii unitatii medicale pentru toti pacientii, autorităţile sanitare nu au au oferit vreun răspuns. Reprezentanţii Primăriei Rm Sărat consideră că redeschiderea spitalului si pentru pacientii non- Covid este dezideratul major atat al populatiei, cat si al intregului colectiv medical al unităţii medicale.

Autorităţile din Rm. Sărat considera ca este dreptul locuitorilor oraşului de a solicita redeschiderea unitatii si asigurarea serviciilor medicale:

Primarul ii solicita Ministrului Sanatatii sa permita medicilor din Spitalul Municipal sa trateze si pacientii cronici, în condiţiile în care acelaşi minister consideră că situaţia epidemiologică este stabila si permite organizarea, fără probleme, a alegerilor parlamentare.

Managerul Spitalului Municipal Rm Sărat precizeaza ca şi personalul medical solicită redeschiderea unităţii medicale, având în vedere că, de opt luni, medicii chirurgi, ortopezi și ginecologi nu si-au practicat meseria, tratand doar cazuri de COVID-19.

De la sfarsitul lunii martie, atat ramnicenii, cat si locuitorii comunelor limitrofe au fost nevoiti sa se adreseze clinicilor si cabinetelor private.

Primarul Sorin Cîrjan solicita, din nou, public, Ministerului Sanatatii si Directiei de Sanatate Publica Buzau sa sa tina cont de situatia pacientilor din zona Rm. Sărat:

Astazi, la spitalul din Rm. Sarat erau internati 90 de pacienti. Demersurile pentru redeschiderea unitatii medicale au fost demarcate când în spital erau internati doar 31 de pacienti, iar situaţia era stabilă.

Related posts