VALIDAȚI SĂ CONDUCĂ JUDEȚUL

Consiliul Judeţean Buzău a fost constituit, astăzi, legal. Petre Emanoil Neagu, preşedintele ales al instituţiei, precum şi cei 27 de consilieri judeţeni ale căror mandate au fost validate de Tribunalul Buzău, au depus jurământul de credinţă într-un cadru restrâns și cu respectarea regulilor de distanțare fizică impuse de pandemia de coronavirus. La eveniment a fost prezent și subprefectul Vasile Alecu, care a citit ordinul de constituire a noului consiliu județean.

În legislatura 2020-2024, social democraţii vor avea majoritate în Consiliul Judeţean din Buzău dar și funcția de președinte. 18 consilieri judeţeni aleşi pe lista alianței PSD-PRO ROMÂNIA, 6 consilieri PNL şi 3 consilieri aleşi pe lista PMP vor face parte din Consiliul Judeţean Buzău  în următorii 4 ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău pentru următorii patru ani, social-democratul Petre Emanoil Neagu, a obţinut la alegerile locale din 27 septembrie al doilea mandat în fruntea instituţiei.

Consiliul Județean se va întruni în şedinţă ordinară, în următoarele zile, pentru a-i desemna pe cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei şi pentru constituirea comisiilor de specialitate. În funcţie de pregătirea profesională, fiecare consilier va face parte dintr-o comisie de specialitate, în care se vor dezbate probleme juridice, de sănătate sau educaţie.

Related posts