PRIMA FEMEIE VICEPRIMAR

Premieră absolută în administrația buzoiană. Pentru prima dată,  o femeie ocupă un post de viceprimar al municipiului. Este vorba despre Oana Matache, consilier local ales pe listele PSD, care astăzi a fost aleasă în funcția de viceprimar, într-o ședință extraordinară a noului Consiliul Local Buzău. În vârstă de 32 de ani, Oana Matache este de profesie psiholog. După mai mulți ani petrecuți în Marea Britanie și Germania, Oana Matache a ales să revină în țară, la Buzău, pentru a dezvolta mai multe proiecte pentru copii. Așa s-a născut centrul educațional Eduteka, pe care l-a deschis într-o centrală dezafectată din municipiul Buzău. De asemenea, tânăra este coordonatoarea proiectului „Școala în parc”, desfășurat în Parcul Tineretului din Buzău. Oana Matache este căsătorită și are un copil.

Celălalt viceprimar al Buzului rămâne, pentru următorii patru ani, fostul jurnalist Ionuț Apostu, în vârstă de 43 de ani, tot de la PSD.

În Consiliul Local Buzău, PSD deține majoritate calificată. Asta înseamnă că propunerile edilului Constantin Toma, chiar și cele cu valoare de patrimoniu, vor trece fără probleme la vot.

Related posts