PRIMII PACIENȚI EXTERNAȚI

Primii pacienți confirmați cu coronavirus, dar asimptomatici, au fost externați din Spitalul  Municipal Rm. Sărat. Pe parcursul zilei de ieri, in urma ordinului de ministru, care modifica condițiile de internare si externare în spital pentru pacienții cu COVID 19 din spitalul suport din Rm Sărat, s-au externat 36 de pacienti. În această dimineață, la Spitalul Municipal Rm. Sărat mai erau internate 100 de persoane. Este vorba de 47 de barbati, 52 femei si un copil. O parte din pacienti sunt asimptomatici, iar altii prezinta forme usoare si medii ale bolii.

Spitalul din Ramnicu Sărat a raportat Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției un numar de 200 de paturi disponibile pentru internarea pacientilor COVID-19. Conducerea unitatii medicale spera însă ca numarul persoanelor infectate sa scada, astfel încât spitalul sa poata fi redeschis.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat modificarea criteriilor de externare pentru pacienții cu afecțiunea COVID 19. Astfel, pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor fi internați în spitale de faza 2 sau suport, dar vor putea fi externați după minim 10 zile de internare, în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare. Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun acest lucru, pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării, respectiv 4 zile de la externare.

Related posts