PESTE 300 DE ABSENȚI, 17 IZOLAȚI ACASĂ

Și în județul Buzău, prima probă a examenului de Evaluare Nationala a fost susținută în condiții speciale. La examen s-au inscris 3833 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județ, însă numai 3503 au fost prezenți astăzi în sălile de examen. Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Judetean Buzau, 17 elevi sunt izolati la domiciliu.

A doua probă a examenului, proba la matematică, va avea loc miercuri, 17 iunie, incepand cu ora 9.00. Și atunci elevii trebuie sa respecte toate masurile de igiena impuse de autoritati.

La ambele probe, timpul destinat elaborării lucrării este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video, iar primele rezultate ale evaluarii nationale vor fi comunicate pe 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen din județ. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie și 23 iunie. Acestea pot fi însă transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica.

La proba de limba si literatura română, de astăzi, elevii au avut de descris particularitățile genului epic analizând un fragment din „Zborul” de Sorin Titel și de prezentat o compunere cu o întâmplare inspirată din activitatea lor preferată.

Related posts